Wars for nothing

 

          De-a lungul timpului, oamenii au fost atraşi în capcana războiului, de cele mai multe ori fiind puşi în situaţia absurdă de a lupta împotriva propriului neam. Unii dintre ei s-au prăbuşit încă de la început, nereuşind să rezolve gravele probleme de conştiinţă, pentru că nu va fi niciodată uşor să pleci pe front cu gândul că va trebui să retezi viaţa unui alt om ce până la urmă e egalul tău.

          Din punctul meu de vedere, să mergi în război cu gândul fals că doar aşa vei putea atinge stadiul de erou ce merită apreciat de ceilalţi e îngrozitor, de fapt, toată această luptă e un lucru teribil ce la început pătrunde prin carnea fiecăruia, reuşind într-un final să se instaleze în sângele unor soldaţi ce nu fac altceva decât să se comporte ca nişte roboţi în al căror interior arde dorinţa de supravieţuire.

          Cu toate acestea, cei ce luptă nu-şi pot învinge dorul de casă şi uneori, se surprind gândindu-se că poporul lor are toate şansele să învingă. Şi e normal. Omul va fi mereu condus de sentimente.

          Războiul în sine va fi pentru totdeauna fratricid, căci oamenii luptă împotriva altor oameni, sufletele nevinovate sunt puse în situaţii neaşteptate. Dar în tot acest peisaj tragic unde e cel ce-şi pune întrebările esenţiale: Pentru ce? Pentru ce s-a ajuns la o astfel de dramă? Şi dacă într-adevăr există acea persoană, de ce nu face acel măreţ pas în faţă strigând tare şi răspicat ”Ajunge!”? Deoarece nu are destul curaj, acesta e răspunsul pe care cei mai mulţi l-ar oferi, dar în definitiv curajul e tot o stare de teamă, însă mascată cu cea mai mare grijă de o umbră invizibilă.

          Oamenii sunt peste tot, din ce în ce mai mulţi, dar umanitatea s-a pierdut de mult şi mi-e teamă să mă gândesc la ce ar putea urma, căci lupta aceasta inutilă iscată din motive neimportante continuă şi în zilele noastre, încercând să posede sufletul uman ce nu va mai asculta vreodată liniştea şi nu va mai cunoaşte libertatea.

-A.

Anunțuri

2 gânduri despre “Wars for nothing

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s