Citate ,, Spre far” de Virginia Woolf

spre-far_1_fullsizeEste fatal să fii pur şi simplu bărbat sau femeie; trebuie să fii masculin de feminină sau feminin de masculină. Este fatal pentru o femeie să dea cea mai mică importanţă unui necaz; în orice caz, să se exprime conştient ca femeie. Şi fatal nu este o figură de stil; căci tot ce se scrie cu această înclinaţie spre conştient este sortit pieririi. Trebuie ca în minte să existe un fel de colaborare între femeie şi bărbat înainte ca actul de creaţie să poată fi îndeplinit. Trebuie să aibă loc anumite alianţe ale extremelor.  Mintea în ansamblul său trebuie să fie larg deschisă, dacă vrem să înţelegem că scriitorul îşi comunică experienţa în toată amploarea ei. Trebuie să existe libertate şi pace.

 

 

Marea revelaţie nu vine, poate, niciodată. În schimb, e înlocuită de mici miracole zilnice, iluminări, chibrite aprinse pe neaşteptate în beznă.

Să ne bucurăm de ceea ce ne putem bucura acum.

Gândul întârzie şi iubirea se joacă.

 

Anunțuri

Un gând despre “Citate ,, Spre far” de Virginia Woolf

  1. Actul creației este un mod de exprimare al sexualității, asta însă nu implică actul sexual. Sexualitatea ca stare este însăși acea energie, acea pasiune, patos, fără de care nu există creație. Mai colocvial spus…pentru ca muza să fecundeze poetul, poetul trebuie să fecundeze muza…
    Bărbatul/femeie, sau femeia/bărbat interior, dacă nu se împacă acolo în interior, în afară …cu atât mai puțin se vor regăsi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s