Rockstar – despre luptă şi vindecare

rockstar

Titlu: Rockstar
Autor: Cristina Nemerovschi
Editură: Herg Benet
Pagini: 336
Steluţe (1-5): 5
Adoptă: editurălibriselefanttricou Rockstar

Multe îmbrăţişări editurii pentru carte:)

 

 

Am crezut mereu că Păpuşile va rămâne cartea mea preferată semnată de Cristina Nemerovschi. Şi iată, a trebuit doar să deschid  Rockstar şi totul s-a schimbat. Cred că Rockstar e una dintre cele mai bune cărţi contemporane, e plină de durere, artă, luptă, dorinţă de a continua viaţa cu sufletul bandajat.

 

 Ar trebui să ne trăim fiecare zi ca şi cum ar fi nu neapărat ultima, dar ca şi cum nu am avea nimic de pierdut. Ca şi cum pe lume nu ar exista şi n-ar fi existat niciodată monştri, şi amintiri care îţi sfâşie inima, şi demoni care îţi cuprind mintea atunci când speri că începi să uiţi şi să te vindeci.

 

Storm, personajul central, este solistul unei trupe rock, Hurricane Inside, care e înconjurat de oameni, prieteni, fani, faimă. Însă Storm e un singuratic, pentru că în interiorul său suferă foarte mult. Fratele său, Fire, a făcut şi el parte din trupă, dar a murit în urmă cu câţiva ani. Şi deşi a trecut ceva timp de atunci, Storm nu îl poate uita, e neliniştit şi nu-şi poate găsi calea.

Ceea ce mi-a plăcut e faptul că Storm nu renunţă, luptă, încearcă, descoperă, îşi doreşte vindecarea. Şi e în stare de orice nebunie pentru a-şi găşi liniştea. Toate astea îl fac uman. Şi pentru o clipă chiar nu crezi că citeşti ceva fictiv, pare o poveste cât se poate de reală.

 

Nu vrem să ni se ierte păcatele

Ci să ni se înmulţească

 

Ideea de oameni care te pot inspira la orice pas mi se pare cel mai bun lucru din toată cartea. Storm pleacă să o întâlnească pe Lola, idolul său, omul care în mod inconştient l-a făcut să fie tot ce e acum. Lola îi află povestea şi îi vorbeşte despre Johnny. Johnny vorbeşte despre o altă persoană. Cred că aici se poate simţi foarte bine ceva ce ţine de Cristina, pentru că aşa are şi a avut şi ea idoli şi are şi fani. E adevărat că personajele sunt un tot al autorului, dar în Rockstar se poate observa foarte bine acest aspect.

Rockstar reprezintă un fel de continuare a romanului Păpuşile, dar e cu mult mai bun de atât. Se pare că numărul 13 e un număr norocos pentru Cristina, nu i-a adus absolut deloc ghinion. Pot spune că pe parcursul lecturii am văzut evoluţia autoarei. Şi asta chiar mă bucură.

Rockstar e o lecţie de viaţă, te ajută să înţelegi mai bine că orice îţi doreşti tu să faci, nu poţi continua dacă nu laşi în urma ta trecutul şi durerea. Rockstar te învaţă să-ţi găseşti drumul şi să-l urmezi. Doar aşa te poţi simţi viu. Cu adevărat viu.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s