Despre

         ~Andreea Ciucă~

          Vrei să ştii cine sunt şi ce pot face? Destul de simplu de răspuns. Sunt liniştea din întunericul pe care nu-l vei vedea niciodată, sunt acea persoană ce preferă să stea într-un colţ, jucându-se cu vise, învârtind fiecare părticică a minţii umane. Dintotdeauna am lăsat trecutul să se frângă odată cu ai mei paşi şi am ales să privesc spre largul răsărit, căutând să-mi înec înfrângerile.

          Sunt o iubitoare de poezie ce nu se teme de cuvintele poleite şi ştiu că privirea mea e un ocean pe care numai o furtună va reuşi să-l tulbure. Caut să dau o nouă formă lunii, soarelui şi cerului şi-mi aşez condeiul pe inimă, transformându-mă pentru a nu-ştiu-câta-oară în al lumii mare explorator. Caut mistere, scriu despre fericire… Uit de lumea întreagă în timp ce-o strâng la piept, mor şi totodată reînviu în scris.

          De fiecare dată, vreau să mă înec cu parfumul vag al lemnului din creionul pe care îl răsucesc între degete, dar uneori, sentimentul de frică mă cuprinde cu enormele sale aripi şi mi-e teamă să mă fac auzită. Sau mai degrabă nu ştiu de unde să încep. Şi tot ce-mi rămâne e să ascult dimineaţa a serilor şoptire cu inima-mi visândă şi cu freamătul de ieri.

          Privesc şi caut în adâncurile irişilor fiecărei persoane din jurul meu, sperând să găsesc într-un final blândeţea frântă din îmbrăţişări, din petalele unei frumoase flori, din penele albe ale unui porumbel, căci mereu am crezut în acea parte bună ce zace în oricare dintre noi. Şi de fiecare dată când m-am întrebat ce reprezint, când m-am întrebat dacă sunt mai mult decât un amestec de cromozomi, mi-am dat seama că mai presus de toate sunt om. Şi asta e de ajuns.

 

 

Reclame

2 gânduri despre “Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s